fbpx

Zásady ochrany osobních údajů

Ochrana osobních údajů je pro nás velmi důležitá. V následujícím dokumentu vás informujeme, jaké osobní údaje zpracováváme, proč je zpracováváme, na jak dlouho a jaká jsou vaše práva.

 

Kdo je správce?

Správce osobních údajů na webu www.optikakocandova.cz je společnost Optika Kocandová s.r.o., se sídlem Moravský Krumlov – Rakšice, Polní 1232, PSČ 672 01, IČO: 05628105, DIČ: CZ05628105, zapsaná u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 96922 (dále jen Správce).

 

Jak nás můžete kontaktovat?

V případě dotazu použijte prosím tel.: +420 777 761 207 nebo e-mail: sarka.kocandova@optikakocandova.cz

 

Kdy zpracováváme vaše osobní údaje?

Vaše osobní údaje zpracováváme v případě odeslání rezervačního formuláře a přihlášení k newsletteru ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“).

 

V případě odeslání rezervačního formuláře zpracováváme tyto osobní údaje:

  • E-mailovou adresu
  • Jméno a příjmení
  • Telefon

 

Tyto osobní údaje je nutné zpracovat pro vytvoření nabídky služeb, jednání o této nabídce nebo za účelem odpovědi na Vámi vznesený dotaz. Takové zpracování umožňuje čl. 6. odst. 1 písm. b) Nařízení. Tyto osobní údaje budou Správcem zpracovávány po dobu jednání o uzavření smlouvy, nejdéle 1 rok od vaší poptávky, pokud neudělíte souhlas k dalšímu zpracování.

 

V případě přihlášení k odběru newsletteru zpracováváme tento osobní údaj:

  • E-mailovou adresu

Tento osobní údaj zpracováváme za účelem odesílání obchodních sdělení na základě vašeho souhlasu. Takové zpracování umožňuje čl. 6. odst. 1 písm. a) Nařízení. Zadané osobní údaje budeme zpracovávat po dobu 5 let.

 

Kdo další může mít přístup k vašim osobním údajům?

Správce spolupracuje s dalšími subjekty (zpracovatelé), kteří mohou mít přístup k vašim osobním údajům.

Přístup k vašim osobním údajům mohou mít i tito zpracovatelé:

  • E-mailingový nástroj
  • Administrátor webu
  • Reklamní agentura

 

Jaká jsou vaše práva?

Vezměte na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte právo:

  • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, případné žádat kopii těchto osobních údajů,
  • požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,
  • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit,
  • požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů – tento výmaz však bude mít za následek ukončení jednání o smlouvě a bude proveden jen v případě, že zájmy společných správců nepřevažují nad vaší ochranou soukromí,
  • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů obrátit se na nás nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů, případně na soud.

 

Prohlášení o používání cookies

 

CO JSOU COOKIES 

Cookies jsou krátké textové soubory vytvářené webovým serverem a ukládané ve Vašem počítači prostřednictvím prohlížeče. Když se později vrátíte na stejný web, prohlížeč pošle uloženou cookie zpět a server tak získá všechny informace, které si u vás předtím uložil. Cookies využívá pro svou činnost naprostá většina webových stránek. 

 

JAK SE DĚLÍ COOKIES 

Cookies lze rozdělit podle toho, kdo je k Vám na web umisťuje, tj. na: 

  1. Cookie první strany (first party cookie) – jejich platnost je omezena na doménu webu, který prohlížíte. Tyto cookies jsou považovány za bezpečnější. 
  2. Cookie třetí strany (third party cookie) – jsou umístěny pomocí skriptu z jiné domény. Uživatele tak lze sledovat napříč doménami. Používají se často pro vyhodnocení účinnosti reklamních kanálů. 

Podle trvanlivosti lze cookies rozdělit na: 

  1. Krátkodobé (session cookie) – vymažou se z vašeho počítače po zavření prohlížeče
  2. Dlouhodobé (persistent cookie) – po zavření prohlížeče zůstávají zachovány, vymažou se teprve po uplynutí velmi dlouhé doby (ta záleží na nastavení Vašeho prohlížeče a nastavení cookie). Můžete je také ručně odstranit.

Dle účelu můžeme využití cookies rozdělit takto: 

  1. Technické – tyto cookies jsou potřeba kvůli správnému fungování webu, bezpečnosti, správnému zobrazování na počítači nebo na mobilu, fungujícímu vyplňování i odesílání formulářů a podobně. Technické cookies nelze vypnout, protože by web dál nefungoval správně.
  2. Analytické a výkonnostní – analytické a výkonnostní cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Čím víc lidí má statistické cookies zapnuté, tím lépe můžeme naše stránky optimalizovat, aby více odpovídaly tomu, co lidé na webu dělají.
  3. Personalizované a reklamní – díky použití personalizovaných souborů cookie se vás dokola nebudeme muset ptát na ty stejné informace nebo vám budeme moc nabízet produkty podle vašich zájmů nebo upravovat obsah webu přímo vám na míru. Reklamní cookies používáme my nebo naši partneři, abychom vám mohli připomenout nabídky, které jste si prohlíželi na našich stránkách i jinde na internetu: na Facebooku, na Googlu nebo třeba na Seznamu. Díky tomuto souhlasu neuvidíte více reklam, ale uvidíte hlavně reklamy, které odpovídají vašemu hledání. Souhlas s těmito cookies lze kdykoliv odvolat.

 

K ČEMU COOKIES POUŽÍVÁME 

Na našem webu používáme tyto cookies: 

  1. Technické – první strany, krátkodobé. Zajišťují základní technickou funkčnost webu, tj. přihlašování, využívání služeb apod. 
  2. Google Tag Manager – služba slouží pouze pro snadnou správu měřících kódů, sama žádné cookies nepoužívá a nezaznamenává žádná data. Podmínky zpracování dat službou Google Tag Manager.
  3. Google Analytics – první strany, dlouhodobé. Jsou využity ke generování anonymních statistik o používání webu. Zpracovatelem dat získaných na základě cookies je společnost Google LLC. Podmínky pro zpracování dat službou Google Analytics.
  4. Google Ads – třetí strany, dlouhodobé, remarketingové a konverzní. Podmínky zpracování dat službou Ads.
  5. Sklik – třetí strany, dlouhodobé, remarketingové a konverzní. Naše webové stránky využívají technologie retargetingu od služby Sklik provozované společností Seznam.cz, a.s. Ta nám umožňuje ukázat návštěvníkům, kteří již projevili zájem o naše produkty, naše reklamy v reklamní síti společnosti Seznam.cz, a.s. Podmínky zpracování dat službou Sklik.
  6. Facebook Pixel – první strany, dlouhodobé, remarketingové a konverzní. Podmínky zpracování dat službou Facebook.

 

Do cookies nikdy neumisťujeme citlivá nebo osobní data. Do cookies můžeme umístit ID uživatele, to ale neumožňuje třetím stranám identifikovat konkrétní osobu.

 

JAK LZE UPRAVIT VYUŽÍVÁNÍ COOKIES

Vymazání 

Vymazat můžete cookies ve vašem prohlížeči – zpravidla bývá umístěno “Historii“ navštívených stránek.

Blokování 

Prohlížeče umožňují umísťování cookies na váš počítač zablokovat. V takovém případě bude, ale funkcionalita těchto stránek omezena. Informace o nastavení ukládání souborů cookies ve vašem prohlížeči najdete na stránkách poskytovatele konkrétního prohlížeče:

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Android – různé prohlížeče

Další informace o cookies a jejich využití najdete na stránkách https://www.aboutcookies.org/

 

TENTO WEB POUŽÍVÁ GOOGLE ANALYTICS 

Tato stránka používá službu Google Analytics, poskytovanou společností Google, Inc. (dále jen „Google“). Služba Google Analytics používá souborů cookies. Informace o užívání stránky spolu s obsahem souboru cookie bude společností Google přenesen a uložen na serverech ve Spojených státech. Google bude užívat těchto informací pro účely vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o její aktivitě, určených pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na stránce a užívání internetu vůbec. Google může také poskytnout tyto informace třetím osobám, bude-li to požadováno zákonem nebo budu-li takovéto třetí osoby zpracovávat tyto informace pro Google. 

Služba Google Analytics je rozšířena o související reklamní funkce poskytované společností Google, a to: 

  • přehledy zobrazení v reklamní síti Google, 
  • remarketing (zobrazování reklam v obsahové síti na základě zhlédnutých produktů), 
  • rozšířené demografické přehledy (reportování anonymních demografických dat), 
  • user id – funkce Google Analytics, která umožňuje měřit a analyzovat chování uživatelů napříč zařízeními. Jako user id je používáme řetězec čísel nebo písmen, nikdy nepoužíváme osobní údaje, které by dovolily třetím stranám identifikovat konkrétní osobu. 

Více informací o zpracování a využití dat najdete ve smluvních podmínkách společnosti Google.

 

JAK ZAKÁZAT SLEDOVÁNÍ GOOGLE ANALYTICS

Pokud nechcete poskytovat anonymní data o používání webu službě Google Analytics, můžete použít plugin poskytovaný společností Google. Po nainstalování do Vašeho prohlížeče a aktivaci nebudou dále data odesílána.

 

Dne 21. ledna 2022

Naše prodejny

Brno – Ivanovice (Globus)

Hradecká 40
Brno Ivanovice, 621 00

Otevírací doba
Po:8:00 - 20:00
Út:8:00 - 20:00
St:8:00 - 20:00
Čt:8:00 - 20:00
Pá:8:00 - 20:00
 
So:8:00 - 20:00
Ne:8:00 - 20:00

Ivančice

Palackého nám. 24
Ivančice, 664 91

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:8:00 - 10:30
Ne:Zavřeno

Jihlava

Masarykovo Náměstí 1191/42
Jihlava, 586 01

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:8:00 - 11:00
Ne:Zavřeno

Třebíč

Karlovo nám. 31/42
Třebíč, 674 01

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:8:30 - 11:00
Ne:Zavřeno

Velké Meziříčí

Náměstí 19/21
Velké Meziříčí, 594 01

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:8:30 - 11:00
Ne:Zavřeno

Znojmo

Velká Michalská 2
Znojmo, 669 02

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:9:00 - 12:00
Ne:Zavřeno

Dnes otevřeno: 8:00 - 20:00

Hradecká 40
Brno Ivanovice, 621 00

Otevírací doba
Po:8:00 - 20:00
Út:8:00 - 20:00
St:8:00 - 20:00
Čt:8:00 - 20:00
Pá:8:00 - 20:00
 
So:8:00 - 20:00
Ne:8:00 - 20:00

Dnes otevřeno: 8:00 - 17:00

Palackého nám. 24
Ivančice, 664 91

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:8:00 - 10:30
Ne:Zavřeno

Dnes otevřeno: 8:00 - 17:00

Masarykovo Náměstí 1191/42
Jihlava, 586 01

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:8:00 - 11:00
Ne:Zavřeno

Dnes otevřeno: 8:00 - 17:00

Karlovo nám. 31/42
Třebíč, 674 01

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:8:30 - 11:00
Ne:Zavřeno

Dnes otevřeno: 8:00 - 17:00

Náměstí 19/21
Velké Meziříčí, 594 01

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:8:30 - 11:00
Ne:Zavřeno

Dnes otevřeno: 8:00 - 17:00

Velká Michalská 2
Znojmo, 669 02

Otevírací doba
Po:8:00 - 17:00
Út:8:00 - 17:00
St:8:00 - 17:00
Čt:8:00 - 17:00
Pá:8:00 - 17:00
 
So:9:00 - 12:00
Ne:Zavřeno

Akceptujeme